Annonse


Nett-suksess for Cisco

– Vi har opplevd en betydelig økning i våre europeiske markedsandeler de siste 12 månedene, og totalt sett går Europa meget bra for oss, sier Ciscos Europasjef, James Richardson, til telegrambyrået Reuters.

50% på nett
Og en ikke uvesentlig del av denne omsetningen skjer nå som Internett-handel.

– I forrige måned kom 25 prosent av omsetningen i Europa over Internett. Og vi regner med at dette vil komme opp i 50 prosent innen finansårets avslutning i juli, sier Richardson.

1 mrd dollars
Ciscos europeiske Internett-salg bør gi en omsetning på mer enn en milliard dollars neste år, sier Richardson. Fordelen med Internettsalg er at kostnadene ved salget er lavere enn ved vanlig salgsinnsats.

Annonse


Liberaliseringen
Richardson er også optimistisk på grunn av den europeiske telekom-liberaliseringen som skjedde ved årsskiftet.

– Jeg regner med at veksten i Europeisk Internett kommer til å bli meget kraftig. Etterhvert som telekom-prisene går ned, vil etterspørselen øke – og når Internett vokser, vokser Cisco, hevder Richardson.