Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PIN-kodens endelikt?

OSLO: Det amerikanske selskapet Who Vision Systems har inngått avtale med den taiwanske skjermprodusenten MAG om å utstyre 35 millioner PC-skjermer med fingeravtrykkslesere.

datatastatur
De første MAG-skjermene med fingeravtrykksleser kommer på markedet mot slutten av 1988.

Who Vision har inngått avtaler med flere tastaturprodusenter, med Entegrity som lager sikkerhetsprogrammer for lokalnett, med Microsoft, Computer Associates, og sertifiserings-selskapet Entrust.

Frimerke-størrelse
Who Vision-leseren er på størrelse med et frimerke og kan bygges inn i PC-skjermer, tastatur, mus, mobiltelefoner, smartkort-lesere og betalings- og bankautomater.

Fingeravtrykk gir 99 prosents sikker identifikasjon og kan avskaffe bruken av passord og PIN-koder.

Biometri
Biometri er navnet på teknologien som gjenkjenner menneskelige kjennemerker som stemme, ansikt, øyne og kroppslukt. Problemet er har bestått i å få biometri-teknologiene ut i infrastrukturen.

Under 200 kroner
Flere produsenter har fingeravtrykkslesere på markedet. En av pionerene er National Registry, som blant annet leverer et tastatur med innebygd leser.

Hittil har utstyret kostet mellom 1.500 og 4.000 kroner. Who Visions system koster imidlertid under 200 kroner, og med volumproduksjon vil prisen mer enn halveres.