Annonse


Nera unngår panikksalg av aksjer?

En omsetning på 540 millioner kroner tilsvarer den norske teleleverandørens driftsinntekter i første kvartal i fjor.

Dette kvartalet var konsernets svakeste, om vi legger til grunn de tre kvartalsresultatene selskapet foreløpig har offentliggjort.

Bekymret
Ledelsen hos den norske teleleverandøren er bekymret over aksjemarkedets reaksjoner på at Nera torsdag sendte permitteringsvarsel til 120 av selskapets 300 produksjonsarbeidere på Kokstad.

Ned syv prosent
Etter at nyheten ble kjent, gikk aksjekursen torsdag ned med 7 prosent, til kroner 37,20. Så lav har ikke kursen vært på svært lang tid.

Annonse


Høyeste aksjekurs de siste tolv månedene var 73 kroner, i følge Oslo Børs.

Tilfredstillende
– Neras ordresituasjon er tilfredstillende. Registrert ordreinngang for levering og omsetning i første kvartal ligger over omsetningen i første kvartal i fjor, hevder adm.direktør Asbjørn Birkeland.

Verdiskapning
– Permitteringsvarslene er et uttrykk for at Nera har vansker med å holde en jevn produksjon, og at vi ønsker mulighet for å styre kostnadene i henhold til produksjonen på en mer hensiktsmessig måte, sier Skaar til Dagens Telecom.

En stadig større del av omsetningen til den norske teleleverandøren skyldes verdiskapende tjenester relatert til aktiviteter utenfor fabrikken, i følge informasjonssjefen.

Neras omsetningstall for 1997 blir offentliggjort 3. februar.

Annonse


Annonse


Annonse