Annonse


Explorer mest brukt

En fersk markedsstudie påstår at Microsofts Explorer er den mest brukte nettleseren på markedet.

Analytikerne i det amerikanske selskapet Positive Support Review mener at Explorer fulgte med som ferdig installert programvare i så mange datamaskiner under julesalget at Microsofts nettleser er blitt markedets mest utbredte.

Vil overta
De fleste av lignende undersøkelser hevder at Netscape er mest utbredt, heter det i amerikanske CMPNet.

Selv om denne ledelsen blir stadig mindre. Men den ferske undersøkelsen kan tyde på at flere uavhengige analytikere får rett når de har hevdet at Microsofts Explorer vil bli den mest utbredte nettleseren omlag midt i året 1998.

Annonse


Antall treff
Undersøkelsen omfatter ikke antallet solgte datamaskiner, men antallet besøk på enkelte nettsted.
Selskapet bak undersøkelsen gikk gjennom 550 000 treff på nærmere et dusin hjemmesider i løpet av en periode på fire måneder. De fant at 42 prosent av de besøkende i september brukte Explorer, og at tallet økte til 63 prosent i januar.

I samme periode sank Netscapes andel fra 54 prosent til 36 prosent.

Kalddusj
Netscape protesterte mot en analyse fra Dataquest i november, som hevdet at Netscape hadde 57 prosent av antall nettlesere. Netscape mente analysen bygde på et skjevt utvalg, og at tallet var høyere. Selskapet har valgt å overse den siste undersøkelsen.

– Det betyr ingen ting for oss, sier Netscapes talskvinne Maggie Young. Hvis du ser på de andre undersøkelsen, så har Netscape en markedsandel på over seksti prosent.

Kriger med Justisdepartementet
Microsoft er for tiden i strid med det amerikanske justisdepartementet og selskapet kan selge sitt operativsystem Windows og inkludere nettleseren Explorer.

Microsoft har pekt på at Netscape fortsatt dominerer markedet Den siste undersøkelsen kan påvirke justisdepartementet syn på saken.

Annonse


Annonse


Annonse