Annonse


Telenor etablerer FoU i Grimstad

Adm. direktør i Telenor FoU, Oddvar Hesjedal, bekrefter nå ovenfor avisen Fædrelandsvennen at Telenor nå konkretiserer og i verksetter konsernsjef Tormod Hermansens planer om en egen FoU-enhet på Sørlandskysten.

– Hvor stor Grimstad-avdelingen blir og hvor raskt den vokser kommer helt an på hvilken dynamikk lederen utviser og hva de klarer å få til. I første omgang ansetter vi nøkkelpersonell, kanskje tre-fire stykker, sier Hersjedal til Fedrelandsvennen.

Hersjedal er nå først og fremst ute etter ingeniører og sivilingeniøre. Han regner med at de må hente de fleste nye ansatte utenfor Telenor-organisasjonen.

De tre områdene den nye FoU-avdelingen skal jobbe med er fjernundervisning, utviklingsarbeid på området mobilitet, samt maritim IT.

Annonse


FoU-avdelingen i Grimstad vil naturlig nok samarbeide en del med Ericsson-enheten som i dag er på Hisøya utenfor Arendal. Denne enheten flytter snart til Grimstad og vil derfor være en naturlig sparringsparner for Telenor FoU på fagområdet mobilitet.

Grimstad vil etterhvert utvile seg til å bli et svært så interessant IT-senter. Telenor, Ericsson, Høyskolen i Agder, Cappelen & Ugland Multimedia og Agderforskning ble i fjor enige om å opprette et felles forskningssenter for informasjonsteknologi i Grimstad.

Annonse


Annonse


Annonse