Arkiv

Annonse


Hver sjette nordmann kjøpte mobil

ArkivDagens Telecom meldte i desember at dette tallet er 200.000 høyere enn prognosene Elektronikkforbundet hadde i begynnelsen av 1997.

Bommet på prognosene
– For tredje året på rad har vi bommet med prognosene for salget av mobiltelefoner. For fjoråret er nok årsaken til at vi ikke traff i beregnet antall solgte mobiltelefoner at subsidieringen fra operatørenes side fortsatte i større grad enn vi forventet, og at nordmenn generelt hadde god råd, sier informasjonssjef i Elektronikkforbundet Erik Andersen til Dagens Telecom.

NMT-salg stagnerer
Av et totalsalg på 750.000 mobiltelefoner er det solgt 700.000 GSM-telefoner og kun 50.000 NMT-telefoner.

Dette viser at salget av NMT-telefoner nå stagnerer, samtidig som dekningen for GSM-telefoner stadig blir bedre.

Annonse


Fortsatt kraftig vekst
Elektronikkforbundet regner med fortsatt vekst i salget av mobiltelefoner.

– Selv om operatørene har senket subsidiene tyder signaler fra produsentene på at de på grunn av økt volum vil komme til å sette ned prisene, slik at snitt prisen på telefonene ikke vil øke så mye. Dette tyder på at vi vil oppleve fortsatt vekst, selv om jeg ikke tror at det vil bli like kraftig som i fjor, sier Andersen.

Større utvalg
Produsentene vil i tiden fremover øke utvalget av telefoner. Mobiltelefoner vil i større grad bli skreddersydd for ulike behov.

– Ikke alle ønsker avanserte mobiltjenester som dataoverføring og faxløsninger. Mange bruker kun telefonen til å ringe med, og produsentene vil tilpasse telefoner og priser til ulike grupper kunder, sier Andersen til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse