Bondevik, Kjell Magne

Annonse


Vil privatisere Telenor?

Bondevik, Kjell MagneSignalene fra Regjeringen Bondevik om privatisering av Telenor blir stadig sterkere. På NHOs årskonferanse tirsdag sa statsministeren til A-presset at han ikke avviser muligheten for å slippe til private eiere i Telenor.

Hittil har regjeringens medlemmer, med unntak av næringsministeren, vært nøytrale eller negative når de er blitt spurt om mulig privatisering.

Om kort tid
– Regjeringen vil om kort tid ta stilling til om hvordan vi skal sikre Telenor den kapitaltilgangen selskapet har behov for. Telenor må gis rammebetingelser som gjør selskapet konkurransedyktig internasjonalt, sa statsministeren.

I sitt foredrag sa Bondevik at sentrumsregejeringen vil stimulere til ekativt personlig eierskap i stedet for statlig og institusjonelt eierskap. Bondevik understreker imidlertid at dette synet ikke er avgjørende for situasjonen i Telenor.

Annonse


For og imot
I forrige uke kom Arbeiderpartiets Bjørnar Olsen med et soloutspill hvor han mente at Telenor måtte delprivatiseres for å få nødvendig aksjekapital. Flertallet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, med tidligere samferdselsminister Kjell Opseth i spissen, mener derimot at dagens løsning fortsatt er den beste.

Næringsminister Lars Sponheim (V) og Høyre og Fremskrittspartiet støtter Olsens privatiseringsforslag. Samferdselsminister Odd Einar Dørums holdning er ikke kjent.

Senterpartiet
Delprivatisering av Telenor er forøvrig ett av emnene på Senterpartiets strategikonferanse på Randsvangen onsdag og torsdag. I følge Aftenposten vil imidlertid partileder Anne Enger Lahnstein ikke kommentere det på annen måte enn at “vi får se hva som skjer”.

Partiets nytriltrådte gelneralsekretør, Per Olaf Lundteigen, er imidlertid tydeligere:

– Senterpartiet har ikke sett på delprivatisering av Telenor som aktuelt. Jeg tror partiet også etter denne konferansen vil være “fast i fisken” i denne saken, sier Lundteigen.