Annonse


Vekst i jobbsøk på nett

Fortsatt dominerer jobber inne IT-bransjen stillingsidene på nettet, men stillinger inne markedsføring og økonomi øker raskt.

Elektroniske vikarer
Flere vikarbyråer oppfordrer sin søkere til å sende søknader og CVer elektronisk. Olsten Datavikar hadde i begynnelsen av fjoråret 6.000 besøkende på sine nettsider hver måned.

Nå er tallet oppe i 16.000, og de regner med at antall besøkende vil komme opp i over 30.000 i måneden i løpet av året, melder Dagens Næringsliv.

Vil styrke jobbsidene
Vikarbyrået mottok mot slutten av året i fjor inntil 15 elektroniske jobbsøknader hver uke, mot fire til fem i uken i begynnelsen av året.

Annonse


Også rekrutteringsfirmaer benytter Internett i sin jakt på gode kandidater. Et av selskapene i bransjen, Mercuri-Urval, opplever sterk vekst i interessen for jobbsøk på internett.

Øket til 15.000 lesere
I dag legges de fleste stillingene ut på nettet, og antall potensielle søkere som er innom sidene har økt fra nesten ingen til 15.000 i løpet av fjoråret.

Daglig leder i Mercuri-Urval, Øysten W. Løken, sier til Dagens Næringsliv at de vil satse ytterligere på de interaktive jobbsidene. Målet er at det skal bli lettere for både søkere og kunder og orientere seg.

Annonse


Annonse


Annonse