Annonse


Tele Danmark dyr for Ameritech

– Finansminister Mogens Lykketoft har fått en nyttårsgave, melder den danske avisen Børsen.

Næringslivsavisen konkluderer med at aksjekursen har steget så mye at den danske staten vil få mellom halvannen og to milliarder mer for salget av sine aksjer i Tele Danmark enn det som var beregnet da avtalen mellom den danske staten og Ameritech ble undertegnet.

Tas opp 19. januar
For med i avtalen var et lite forbehold. Ameritech har generalforsamling 19 januar. Børskursen tett opp til denne skulle avgjøre prisen for en aksjepost på 17 prosent. Da var aksjene verdt 8 milliarder.

Kursutviklingen har ført til at verdien har steget til mellom 9,5 og 10 milliarder kroner. Og det gir den danske staten nesten to milliarder i ekstra inntekt.

Annonse


Annonse


Annonse