Tollerud

Annonse


Telenor med TV til Slovakia

Tollerud– Telenor Satellite har definert Sentral- og Øst-Europa som et hovedsatsingsområde innenfor satellitt-TV. Allerede i dag kan over 700000 husstander i Slovakia og Den tsjekkiske republikk ta i mot digitale TV-sendinger fra satellitt, sier adm. direktør Knut Reed i Telenor Satellite.

Over Europa
Den nye opplinkstasjonen vil ta i mot digitale signaler fra totalt sju TV-stasjoner og sende disse opp
til Telenors satellitter i posisjonen 1 grad vest.

De digitale signalene kan deretter tas inn av paraboleiere og kabelselskaper over hele Norden og Sentral-Europa.

Venter nye kanaler
Kanalene som sendes er BBC Prime, STV (slovakisk), VTV Slovakia og TV 1 Estland. I tillegg vil også en tsjekkisk kanal og shopping-TV komme på lufta med det første.

Annonse


Når det gjelder nye kanaler blir det i hovedsak TV-kanaler fra Sentral-Europa som vil bli sendt via stasjonen i Bratislava. Bruk av den nye stasjonen vil gi betydelige innsparinger i sendekostnadene for disse kanalene, heter det i en melding fra Telenor.

Telenor er sentral i oppbyggingen
Telenor Slovakia har vært sentrale i etableringen av den nye opplinkstasjonen.

I tillegg til distribusjon av satellitt-TV, er bedriftsnett og internett via satellitt (VSAT) de viktigste forretningsområdene for Telenor Slovakia, som i år forventer en omsetning på omlag 60 millioner norske kroner.

Annonse