HPPC

Annonse


Billigere PCer enn noensinne

HPPCMed sin nye Pavilion 3260HP går HP til bakholdsangrep på Compaq og de andre store PC-produsentene. Pavilion-maskinen leveres med 200 MHz MMX Pentium, 32MB minne, 2,1 GB harddisk, 16x CD-ROM-spiller og 56 kbps modem til 800 dollar eller 5.900 kroner (7.200 kroner med moms).

Aldri før…
Aldri før har så kraftige PCer fra ledende leverandører blitt solgt til så lave priser.

– Jeg regner med at de billigste Pavilion-PCene vil kunne selges for omlag 7.200 kroner når de kommer til Norge i oktober, sier Petter Bakken hos Hewlett-Packard, som har ansvaret for PC-salget her til lands. I dag koster HPs tilsvarende maskiner 8500-9000 kroner.

Prisfall i februar
Det norske og europeiske prisnivået ligger høyere enn det amerikanske. Men også i Norge møter PC-leverandørene nyåret med prisreduksjoner, spesielt på maskiner med 233-200 MHz prosessorer. Ytterligere prisfall er ventet om en måneds tid.

Annonse


40 prosent under 7000 kroner
I løpet av fjoråret lanserte flere kjente produsenter PCer til under den magiske grensen på 1000 dollar. Foreløpige data fra markedsforskningsinstituttet Computer Intelligence viser at drøye 40 prosent av alle PCene som ble solgt i USA i desember, lå under denne prisgrensen.

Øker markedsandeler
Compaq hadde i fjor stor suksess med sine billig-PCer, og økte i tredje kvartal sin amerikanske markedsandel fra 13, 5 til 18,8 prosent. Som den femte største PC-leverandøren, økte HP samtidig fra 5 til 7,1 prosent.

Ansatte-PC
HP har et godt rykte for kvalitet. HP satser på Intel-prosessorer over hele linjen, der andre bruker Cyrix MediaGX eller AMD K6.

– Jeg tror Pavilion-modellene er meget interessante som ansatte-PCer. Etter fjorårets utspill fra Statoil, har dette markedet hatt en eventyrlig utvikling, sier Petter Bakken, som tror at norske bedrifter er sugne på rimelige kvalitets-PCer.