Sponheim, Lars

Annonse


Upopulære IT-ministre

Sponheim, LarsPlanleggingsminister Bendik Rugaas var ikke alene om å havne i medienes søkelys.

Den svenske avisen Aftonbladet skjeller nå ut den svenske kommunikasjonsministeren Ines Uusmann for å være den svenske regjeringens svakest kort. Danskenes forskningsminister Jytte Hilden har nettopp fått den danske avisen Politikens «Floppy-pris».

Tøff jobb
Skal en tro medienes behandling av statsråder med ansvar for IT-bransjen kan fremtiden bli tøff for Venstres Lars Sponheim.

– Uusmann, du er bånn, heter det i Aftonbladets oppslag mandag. Der blir de forskjellige medlemmene i den svenske regjeringen vurdert. Bare to av medlemmene får karakteren godkjent, og kommunikasjonsminister Ines Uusmann er regjeringens svakeste kort, heter det.

Annonse


Uheldige utspill
I følge Aftonbladets undersøkelse deles synet både av svenske velgere generelt og sosialdemokratenes egne velgere. Men Uusmanns mest uheldige utspill hadde ikke sammenheng med IT-bransjen.

– Når en kan sende mennesker til månen må det da være mulig å føre en tunnel gjennom Hallandsåsen på en miljøvennlig måte, sa hun.

Utspillet kom rett før kyrne i området begynte å dø etter å ha blitt forgiftet av tetningsmidler som ble brukt i tunnelen.

Dansk åpning
Den danske forskningsministeren Jytte Hilden fikk både første og andreplass da den danske avisen Politikens nettredaksjon delte ut sin «Floppy-pris».

«Det forgangne år har budt på flere tomme IT-løfter end egentlig handling,» heter det i avisen.

Ministeren står også ansvarlig for å lansere en tjeneste som skulle gi opplysninger om den danske forvaltningens gjøren og laden. I følge Politiken ble denne tjenesten nedlagt før den ble åpnet.

Annonse


Annonse


Annonse