Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia valgt i Østerrike

OSLO: Det østerrikske telekomselskapet Connect Austria har valgt Nokia som totalleverandør ved byggingen av tusen basestasjoner i Østerrike. Connect Austria eies av blant andre Telenor og TeleDanmark.

Nokia og Connect Austria har signert en intensjonsavtale om bygging av tusen basestasjoner i de sørlige og vestre delene av Østerrike. Avtalen har en verdi på rundt 585 millioner kroner, og innebærer at Nokia skal levere basestasjonene komplette og ferdige tidlig i 1999.

Størst i Østerrike
Connect Austria er den tredje største GSM-operatøren i Østerrike, og den største på GSM-1800 nett. Selskapet fikk lisens for GSM-1800 nettet i Østerrike i 1997 og hevder de vil dekke 95 prosent av befolkningen innen 2001.

I tillegg til Telenor og TeleDanmark eies Connect Austria av østerrikske Radex Heraklith International, østerrikske Constantina Privatbank, tyske Viag Intercom og britiske Orange.
Stikkord: Mobil