Annonse


IP-telefoni i fare

Markedsanalysefirmaet The Yankee Group Europe har utført undersøkelsen som viser at veksten for IP-telefoni kan bli mindre enn ventet.

Store forventninger
Tidligere har analytikere ventet en rask markedsvekst innen IP-telefoni, fra to millioner brukere i 1996 til 16 millioner brukere i år 2000. Markedsverdien er ventet å bli omlag 13,8 milliarder kroner om tre til fire år.

Selskaper som vil satse sterkt på å tilby telefoni over Internett kan nå få problemer med å hevde seg i konkurransen med tradisjonelle telekomselskaper.

Sterke krefter
I august i år gikk den amerikanske føderale kommunikasjons-kommisjonen ut med planer om å kutte kostnadene ved internasjonale telefonsamtaler ved at prisene operatørene betaler for bruk av hverandres nett skal reduseres.

Annonse


EU har satt i gang undersøkelser for å fastsette tilsvarende priser mellom europeiske teleoperatører og mellom operatører i Europa, Japan og USA. Den verdensdekkende organisasjonen International Telecommunication Union vil også arbeide for priskutt på internasjonale telefonsamtaler.

Forbrukerne vinner
EU-kommisjonen har selv uttalt at amerikanske forbrukere kan redusere sine telefonkostnader med mer enn 124 milliarder kroner over de nærmeste seks årene, skriver Tech Web News.

Annonse


Annonse


Annonse