Gates, Bill NY2

Annonse


Gates taper 58 milliarder

Gates, Bill NY2Microsoft har vokst til å få en så dominerende stilling når det gjelder programvare at spekulasjonene går åpent om Microsoft vil bli tvunget til å splitte opp selskapet, på samme måtte som teleselskapet Bell ble oppløst tidligere.

Uønsket PR
Aksjemarkedet er usikre på hvordan de amerikanske myndighetene vil takle Microsoft. En av de alvorlige konfliktene har vært med programvareselskapet Netscape. Microsoft har levert nettleseren Explorer sammen med sitt operativsystem, og selskapet beskyldes nå for å ha brutt tidligere avtaler, melder Reuters.

Kursen på Microsofts aksjer har sunket kraftig, og har ikke vært så lav siden 19 mai. Kursfallet siden begynnelsen av desember har ført til at den teoretiske verdien av selskapet har sunket fra vel 40 milliarder amerikanske dollar til omlag 32 milliarder.

Spekulanter på sidelinja
– I mine øyne er endringen i aksjekursen en direkte reaksjon på den legale aktiviteten som selskapet har vært blandet inn i det siste. Når det er konfrontasjon mellom det amerikanske justisdepartementet og Microsoft, søker investorene dekning, sier analytikeren David Readerman of NationsBanc Montgomery Securities til Reuters.

Bill Gates vil kunne kalle 1997 for et vellykket år finansielt selv om aksjekursen nå har falt kraftig. I forhold til fjorårets sluttkurs har verdien på Microsoft steget med 44 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse