Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teller på IT-knappene

OSLO: Kvæfjord kommunes IT-plan innebærer store innkjøp av maskiner og programvare. Troms-kommunen vurderer nå om de kan bruke Forvaltningsnetts rammeavtaler, eller om de må igjennom en krevende EØS-anbudsrunde.

Kvæfjord kommune var allerede klar for anbudsrunder innenfor EØS, da de fikk vite at Forvaltningsnett allerede har forhandlet frem rammeavtaler for mange av kommunens behov.

Problemer
– Problemet vårt er at verdien av varer som må kjøpes utenfor Forvaltningsnetts avtaler kan bli så høye at det bryter med regelverket, sier økonomisjef Dag Sandvik i Kvæfjord kommune til nyhetsbrevet Nytt om Forvaltningsnettet.

Hvis verdien av varer som skal kjøpes inn er mer enn 50 prosent av innkjøpet i Forvaltningsnett vil det overstige regelen for tilleggskjøp. Sandvik vil helst slippe den omstendelige anbudsrunden innen EØS, men må vurdere om det blir mer lønnsomt å ordne en egen avtale for hele IT-leveransen.

Samarbeid
Forvaltningsnettet er et samarbeid mellom Kommunenes Sentralforbund og Planleggings- og samordningsdepartementet. Hensikten er å fremme bruken av elektroniske informasjonstjenester i offentlig forvaltning.