Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Frysetørret intranett

OSLO: Til neste år kan IT-ansvarlige og Internett-tilbydere velge og vrake mellom en rekke nye intranett-løsninger. Å etablere intranett, blir like enkelt som å lage en kopp pulverkaffe.

På Lotusphere-konferansen i januar skal Lotus lansere en offentlig beta til sin Domino Instant Host. I løpet av første kvartal kommer Microsofts oppgradering av Commercial Internet System, samtidig med at mange mindre firmaer også triller ut sine frysetørrede intranett-løsninger: Binary Tree, Emerging Technology Solutions, IntraNetics, Oblix og IntraBlocks

Ad hoc-nett
Intranett blir i stigende grad tatt i bruk som knutepunkt for midlertidige prosjekter. Noen av de nye løsningene er nettopp beregnet på rask etablering av slike ad hoc-nett for prosjektgruppene. De nye løsningene fra Lotus og Microsoft vil la Internett-tilbyderne tilby slike midlertidige, og mer permanente intranett.

Internett-tilbyder med Domino
Lotus Domino Instant Host for NT er beregnet på Internett-tilbydene som vil etablere infrastruktur for Domino-applikasjoner. Pakkeløsningen Instant Host inneholder moduler for installasjon, konfigurering, overvåkning og administrasjon.

På Lotusphere vil dessuten en rekke Lotus-partnere presentere fiks ferdige applikasjoner for Instant Host.

Internett-tilbyder med MCIS
I løpet av årets tre første måneder, kommer også første beta av Microsofts nye MCIS (Microsoft Commercial Internet System) for NT 4.0 og IIS (Internet Information Server) 3.0.

MDCIS er også beregnet på Internett-tilbyderne, som kan leie systemet fra Microsoft. Programvaren brukes til å opprette infrastruktur for e-post, diskusjonsgrupper, chat-tjenster, og inneholder dessuten gruppevare og transaksjonsløsninger.