deslill.

Annonse


Cisco for småbedriftene

deslill.Cisco har hittil vært nettverksleverandøren for store konserner, teleoperatører og Internettleverandører.

Nå begynner selskapet imidlertid å forstå at også små og mellomstore bedrifter kan være et interessant marked. Derfor lanseres Cisco Catalyst 1900 og 2820 i en såkalt standardutgave (Standard Edition) i tillegg til dagens Enterprise Edition.

Mindre programvare
De nye versjonene er i prinsippet identiske med “konsernmodellene” på hardware-nivå, mens programvaren som følger med har redusert funksjonalitet. Det er nødvendig med programvareoppgradering (pris 700 dollar) hvis man ønsker virtuelle LAN, flere muligheter for ATM- lan, Fast EtherChannel eller Cisco Group Management Protcol.

Med Catalyst 1900 og 2820 Standard Edition hevder Cisco at prisen på svitsjing kommer ned på et nivå som kan sammenlignes med helt vanlige konsentratorer, med en listepris pr. utgang på 74 dollar (omlag 500 kroner). Med 12 utganger koster produktene 1.495 dollar, mens utgaven med 24 utganger vil koste fra 1.995 dollar.

Annonse


Annonse


Annonse