Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Museene inntar nettet

TELEGRAM: Museumsnett Norge har vært Kulturdepartementets hovedsatsing i kulturminneåret 1997. I januar slippes publikum til museenes felles fremstøt på Internett.

– Det viktigste for oss er å bidra til å få museene på nettet. Vi vil skaffe en veiviser til deres hjemmesider og til andre nettsteder, sier nettredaktør Per Øivind Riise i Norsk museumsutvikling til Aftenposten.

500 museer
I første omgang skal Museumsnett gi en enkel oversikt over omlag 500 norske museer, med lenker til de omlag 35 museene som per i dag har egne hjemmesider.

Nettet blir en del av Kulturnett Norge, som også omfatter arkiver, biblioteker og elektroniske kunstformer. I tillegg blir de norske museene del av et internasjonalt museumsnettverk.

Også bildearkiv
Initiativtaker til Museumsnett er Norsk museumsutvikling (NMU). De driver prosjektet i samarbeid med de enkelte museene. En felles server er etablert ved Norsk Folkemuseum.

Mye historisk bildemateriale er allerede ute på nettet gjennom Galleri Nor, som er en del av Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Denne databasen har i dag omlag 40.000 bilder og tiltrekker seg mange brukere.


Relaterte artikler:

Fotodatabase på nettet