Settevik, Ole Morten

Annonse


Microsoft mot nye høyder

Settevik, Ole MortenDersom de gode tidene fortsetter, kan Microsoft Norge se frem til en årsomsetning på hele 150 millioner kroner.

Likevel er ikke dette mer enn omlag en fjerdedel av de inntektene Microsoft forventer å få i Norge totalt, melder Finansavisen mandag.

450 millioner til Irland
I alt venter Microsoft at omsetningen i Norge vil ligge på nær 600 millioner kroner for inneværende regnskapsår. Det er i tilfelle første gang selskapet selger for mer enn en halv milliard her til lands.

Microsoft Norge får kommisjon av dette salget, men brorparten av fortjenesten, nær 450 millioner kroner, går direkte til Microsoft i Irland.

Annonse


Nye lisensregler
Høstens store salgssuksess, Programpakken Microsoft Office 97, har mye av æren for rekordsalget så langt. Nye lisensregler vil trolig bidra til økt omsetning for selskapet også i fremtiden. Fra og med desember i år vil nemlig også storkunder måtte stille med én lisens per bruker.

«Hemmelig» resultat
Microsoft regnskapsår går fra 1.7 til 31.6. Microsoft Norge hadde i regnskapsåret 1996/97 en omsetning på 88,9 millioner kroner, mens resultatet var på 28,6 millioner.

Selskapet ønsker ikke å gå ut med resultatet for første halvår 97/98 før tallene legges frem i januar.

Annonse


Annonse


Annonse