Annonse


Vil kjøpe Internettkunder

– Vi har satt i gang en prosess, men jeg kan ikke si noe om hvem de tre interesserte er før vi er i mål, sier senior account manager Geir Roger Skau i Global One til Dagens Telecom.

Samarbeid
– Vi håper å etablere et godt samarbeidsforhold til en av de tre selskapene, men det er en prosess som skal gjennomføres. Først må en intensjonsavtale inngås, deretter må det utarbeides tilbud som våre forhandlere skal ta stilling til, sier Skau.

Global One har 17 norske Internett-forhandlere som nå avventer resultatet av diskusjonene med de tre interessentene.

Selger ikke
– Global One kan ikke selge kundeforholdet direkte, det er forhandlerne av våre tjenester som må bytte tjenesteleverandør. Vi bistår nå våre forhandlere i denne prosessen for å få til en god ordning, sier Skau.

Annonse


Global One er leverandør av internett-tjenester, men det er forhandlerne som har ansvaret for kundeforholdene. Internettleverandører som Telenor og Telia benytter seg av forhandlere for å selge, men overtar selv kundeforholdet etter at abonnementet er tegnet.

Fremdeles Internett
Teleoperatøren Global One kjøpte i mars 7.000 av RiksNetts Internett-kunder, og har bygd opp 3.000 kunder selv. Selv om selskapet nå skal kvitte seg med privatkundene, vil de fremdeles tilby Internett til bedriftskunder som kjøper andre tjenester fra selskapet.

– Vi har nå testet Internett-tilbud til privatkunder i Norge og Brasil et års tid, men tror det er mer å hente for Golbal One ved å konsentrere seg om bedriftsmarkedet. Hovedmålgruppen blir forskjellige televerk og store internasjonale kunder som er lokalisert i Norge, sier Skau.

Annonse


Annonse


Annonse