Düring, Mats

Annonse


Telenor og Global One enige

Düring, MatsDette er den andre samtrafikkavtalen Telenor har inngått. Tele2 var først ute og signerte avtalen med Telenor tirsdag. Onsdag fulgte altså Global One etter.

Harde forhandlinger
– Den største utfordringen under forhandlingene var at partene, som hadde et svært ulikt utgangspunkt, skulle forstå hverandre og snakke samme språk, sier adm. direktør Mats Düring i Global One til Dagens Telecom.

– Til tross for at det har vært lange og harde forhandlinger med Telenor håper Global One på gode samarbeids- og konkurranseforhold, sier han.

Vil inngå flere avtaler
Düring understreker at selv om dette på mange måter er en ny situasjon for Telenor, har de under forhandlingene opptrådt profesjonelt.

Annonse


Telenor melder at de holder på med forhandlinger med en rekke aktører, og regner med å inngå flere avtaler om samtrafikk i nær fremtid.

Samtrafikk
Med samtrafikk menes de forretningsmessige og tekniske vilkårene som må være til stede for at to operatører skal koble nettverkene sammen og få tilgang til hverandres kunder og tjenester.

Så langt har over 20 aktører bestilt nummertildeling, som viser at de vil konkurrere på telefoni til og fra norske kunder.

Annonse


Annonse


Annonse