Annonse


Svensk-finsk mobiljubel

Den europeiske standardiseringsorganisasjonen ETSI er denne uka samlet i Madrid. Spørsmålet om hvilken standard som skal velges for morgendagens mobilsystem er det viktigste punktet.

En prøveavstemming ga onsdag Ericssons og Nokias felles standard 58 prosent av stemmene. De to selskapenes forslag er tidligere valgt av den japanske teleoperatøren NTTDoCoMo, og det ventes at resten av Asia vil følge den nye og utvidede standarden dersom den velges av Europa.

Kjemper hardt
Tyske Siemens har ennå ikke gitt opp håpet om å få vedtatt sin standard, melder Dagens Industri. Siemens samarbeider med Alcatel, Nortel og Motorola.

– Vi ska jobbe hardt de nærmeste seks ukene for å få støtte for vårt forslag. Vår løsning er den beste for operatørene. Vi tror ennå at vi kan vinne, sier Siemens pressesjef Riener Schönrock.
.
– Dekningen er så dårlig at vi ikke kan forstå at de kan sette fram forslaget, sier Ericssons konsernsjef Lars Ramqvist om konkurrentenes standard.

Annonse


Vil ha felles standard
Flere store teleoperatører teller på fingrene.

– Vi har testet begge systemene internt, men har ennå ikke bestemt oss, sier talsmann i Deutsche Telekom Stefan Wickmann, til den tyske avisen Handelsblatt. Han sier at selskapet helst vil unngå at det blir to alternative standarder i Europa.

Den endelige avstemmingen om ny mobilstandard vil bli holdt i Paris i januar. Da må 70 prosent av stemmene falle ned på ett av forslagene for at det skal bli akseptert som ny standard. Blir det ingen avgjørelse her vil generalforsamlingen i ETSI foreta valget.

Annonse


Annonse


Annonse