virtuelt julebord

Annonse


Første virtuelle julebord

virtuelt julebordKommunikasjon og bordskålingen skjedde via et videomøte i regi av Telenor Bedrift og Telenor FoU. Det meget spesielle julebordet skjedde på henholdvis Radisson SAS-hotellene i Oslo og Stavanger.

Bordplasseringen var enkel. I Oslo var det forsker Bjørn Hestnes i Telenor FOU og adm. direktør Martin Standley i GRIP senter (Miljøverndepartementet) til bords med julemat. I Stavanger deltok salgsdirektør Svein Skårdal i Telenor Bedrift og redaktør Kaare Haukås fra Stavanger Aftenblad.

Kun ti minutter
Fra Oslo-gjestene kom inn på hotellet til de var koplet opp mot en ISDN-linje gikk det kun ti minutter. Gjestene hadde selv med seg en pilot-koffert som inneholdt en Tandberg Vision 600-videotelefon,

– Fremtidens bruk av IT gir mange muligheter rent teknologisk, men hva med menneskene i dette perspektivet. Hvordan vil vi sosialt oppleve å spise lunsj eller forretningsmiddager i en virtuell form. Dette julebordet var et forsøk på å «se litt inn i en fremtid for å finne ut om den fungerer», sier forsker Bjørn Hestnes til Dagens Telecom.

Annonse


Synkron-servering
Han understreker at det virtuelle julebordet ikke var ment å være et vitenskapelig eksperiment, men et forsøk på å få til noe som kan, og sannsynligvis vil bli en realitet i nærmeste fremtid. Videokonferanser gjør nemlig slike arrangementer mulig!

Under middagen diskuterte deltagerne miljø, foirskning og utdanning. Tid til online-skåling ble det også. Det hører med til at hovmesteren for hele selskapet var i Stavanger, mens julematen ble servert synkront både i Stavanger og i Oslo.

Utfordrer hotellnæringen
– Ved å legge dette til et hotell vil vi også utfordre hotellnæringen til å se på denne muligheten for forretningslunsjer. Dette vil fra et miljømessig synspunkt kunne være med på å redusere reiser, poengterer Hestnes.

Lunsj online
– Selv om flere og flere bedrifter ser nytten av og mulighetene med videomøter er det ofte at vi kunne ønske å be en forretningsforbindelse til en lunsj for å få en mer uformelle tone og atmosfære rundt møtet. Bedrifter kan dermed invitere vedkommende til en lunsj og samtidig kunne diskutere problemstillinger «virtuelt», sier Hestnes.

Ikke dyrt
Online-lunsjer som skjer i to byer trenger ikke å være dyre. Foruten maten var. de eneste de eneste utgiftene bruken av en ISDN-linje i to timer. Norsk næringsliv kan med andre ortd spare enorme summer ved å arrangere virtuelle møter og lunsjer i fremtiden.

Annonse


Annonse


Annonse