Annonse


NetWare vender tilbake

I 1996 følte Novell behovet for å fortelle all verden at selskapet skulle vende seg mot Internett og IP like raskt som alle konkurrentene.

Derfor valgte ledelsen å døpe selskapets nettverksløsninger om til Intranetware, i påvente på dagen da alle produktene skulle bruke IP og ikke Novells egen IPX som kommunikasjonsprotokoll.

Godt innarbeidet
Nå har selskapet imidlertid funnet ut at dette kanskje ikke var noe fornuftig skritt å ta, siden NetWare jo er et av de mest innarbeidede varemerkene i nettverksbransjen.

Samtidig har mesteparten av den daværende ledelsen forsvunnet etter at Eric Schmidt overtok for trekvart år siden.

Annonse


Kodenavn Moab
Derfor er det bestemt at neste versjon av Novells nettverksoperativsystem, med kodenavn Moab, skal lanseres under navnet NetWare 5.0. Internetware skal være ute av ordlisten innen Moab lanseres en gang frem mot sommeren 1998.

Ulykkesbringende?
Man kanskje forstå at Novell ikke lenger er glad i Intranetware-navnet: Etter at det ble lansert, har det gått jevnt nedover med selskapet.

I finansårets fjerde kvartal, som ble avsluttet 31. oktober, var resultatet 7 millioner dollars, ned fra 59 millioner i samme kvartal året før.

Dette var en forbedring fra minusresultatene i de to første kvartalene, men likevel ingenting å bli feit av. Tilsammen har selskapet tapt 78 millioner dollars i år, av en omsetning på omlag 1 milliard.

Annonse


Annonse


Annonse