Martinussen/Schultz

Annonse


Internett på hotell-TV

Martinussen/Schultz– GuestNet i Norge er hovedkontor for Europa, og i første omgang har vi prosjekter på gang i Danmark, Tyskland og Nederland, sier teknisk direktør Knut Martinussen i GuestNet til Dagens Telecom.

Gratis
GuestNets datterselskap i London har nylig levert Internett-tjenesten til luksushotellet Mandarin Oriental i London. Hotell som installerer GuestNet får systemet gratis, men kundene betaler for å bruke tjenestene. Hittil har ikke selskapet klart å komme inn i TV-nettet til norske hoteller.

– Vi har vært i kontakt med flere norske hoteller som synes konseptet er bra, men de fleste ønsker kun en kontakt for leveranser av tjenester som har med TV å gjøre. Vi har nå interessante samtaler i gang med selskaper som levere TV-tjenester til hotellene, uten at jeg vil si noe mer om dette nå, sier Marinussen.

Eget brukergrensesnitt
– Vi har utviklet et meget enkelt brukergrensesnitt, så alle typer brukere får lett tilgang til GuestNet, sier prosjektleder Henrik Schultz til Dagens Telecom.

Annonse


Hotellgjestene får tilgang til Internett (via en egen nettleser) og e-post. I tillegg tilbyr vi lokale menyer med nyheter, hotellinformasjon, med mer. Hvis ikke kunden har egen e-post adresse, ordnes dette med GuestNets system.

Nett-PC
– Verktøyet hotellkunden bruker er et trådløst tastatur med infrarød kommunikasjon til TVen. Selve tilgangen til Internett skjer via en NC (Network Computer). Vi tilbyr Internett-tilgang via «Computer on demand» i stedet for «video on demand», sier Martinussen.

GuestNet holder til i Oslo og har ti ansatte. Selskapet ble etablert for omlag et år siden, og er eid av Hong-Kong baserte GuestNet Corp. Martinussen ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt med en børsnotering i framtiden.

Annonse


Annonse


Annonse