Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telesjef i fengsel?

TELEGRAM: Deutsche Telekoms sjef Ron Sommer risikerer fengsel denne uka etter at han nektet å gi opplysninger om Global Ones omsetning til rivalen British Telecom (BT).

Striden før liberaliseringen av telemarkedet 1. januar 1998 gir mange advokater arbeide.

BT har hittil saksøkt Telecom Italia, France Telecom, Belgacom og nederlandske KPN for å stoppe hva selskapet ser på som ulovlige handlinger fra de nasjonale teleoperatørene, som ønsker å beskytte sine hjemmemarked.

Bot og erstatning
Deutsche Telekom har fått 50 000 tyske mark i bot for å ha nektet BT opplysninger om Global One. Dette var den maksimale boten retten i Düsseldorf kunne gi.

Deutsche Telekom har fått frist til torsdag med å gi svarene. Dersom selskapet ikke svarer risikerer flere av topplederne i Deutsche Telekom fengsel for å ha vist forakt for retten.

Selskapet har lovet å samarbeide med domstolen.

Anklager
BT gikk sammen med sin tyske samarbeidspartner Viag til sak mot Global One med anklager om at dette selskapet gikk inn i markedet før de hadde gjennomført de vilkår som var satt av EU-kommisjonen.

700 millioner
BT mener de er påført tap på grunn av dette og har krevd erstatning. Dette kravet har de vunnet fram med i Düsseldorf. Erstatningssummen hevder Financial Times at kan bli på opptil 700 millioner kroner.

Global One er et samarbeide mellom Deutsche Telekom, France Telecom og amerikanske Sprint.
Stikkord: Mobil