Melgaard, Dag NY

Annonse


Telenor vil ha indiere

Melgaard, Dag NYPlanen er å la Wipro stå for Telenors samlede år 2000- renovering. En avtale om dette er enda ikke inngått, men partene er enige om å gå i gang med et pilotprosjekt fra femte januar.

– Pilotprosjektet er viktig for oss før vi inngår den endelige avtalen med Wipro, sier pressetalsmann Dag Melgaard til Dagens Telecom.

Via satellitt
Pilotprosjektet vil konsentrere seg om en renovering av et IT-system i et stormaskin miljø, og i første omgang vil to indiske konsulenter komme til Norge. Senere vil arbeidet med renoveringen foregå på via satelitt fra India.

Analyser
– Vi i Telenor FoU har foretatt analyser i forkant av prosjektet, men Wipro vil også selv gjøre dette med sitt eget år 2000 verktøy, sier Tord Andersen som koordinerer Telenors år 2000-arbeid.

Annonse


Tolv konsulenter tilgjengelige
Telenor vil i arbeidet med år 2000 renoveringen ha opp til tolv konsulenter tilgjengelige i India

– Dette pilotprosjektet gir oss også muligheten til å se hvordan samarbeidet med det indiske selskapet fungerer, sier Andersen.

Krav til versjonshåndtering
Utfordringene i pilotprosjektet ligger først og fremt i å klare arbeidet innen for den avgrensede perioden.

I tillegg er det avgjørende at versjonshåndteringen hele tiden ivaretas på en sikker måte.

Norsk representant
Konsulentselskapet ISR representerer Wipro i Skandinavia og øst-Europa.

– Vi har store forventninger til samarbeidet mellom Telenor og Wipro. Telenor er en stor IT-bruker med høye krav, og for oss er det viktig å vise at vi er i stand til å tilfredsstille dette, sier daglig leder i ISR Morten Hegge.

5.000 ansatte
Wipro har over 5.000 ansatte i India, og samarbeider i dag blant annet med NORtel og BT.

Selskapet har utviklet sitt eget verktøy, Da-Te-2000, som de mener håndterer renoveringen på en effektiv og sikker måte.

Annonse


Annonse


Annonse