Opsahl, Jan Chr

Annonse


Tandberg blir teleoperatør

Opsahl, Jan ChrTandberg gjør det godt med sine videokonferansestudioer i USA. Etter at de tidligere kjøpte selskapet Canvas har de fått innpass i viktige vertikale nisjer som telemedisin.

Nå satser de stort ved å kjøpe en av de fem stopre distribusjonskjedene til markedslederen PictureTel.

Markedsmakt
Styreformann Jan Chr. Opshal i Tandberg sier til Dagens Telecom at Tandberg akkurat nå har en gylden sjanse til å vinne skikkelig fotfeste på det amerikanske markedet fordi markedslederen PictureTel har opplevd en kraftig økonomisk smell siste kvartal og at den nest største på markedet.

Interne problemer
VTel, som har betydelige interne problemer etter fusjonen med CLI.USA, er uten sammenlikning verdens mest utviklede marked hva videokonferanser angår.

Annonse


Høy pris
I rene penger og aksjeopsjoner til ledelsen går innstillingen til generalforsamlingen 19. desember ut på at Tandberg betaler 38 millioner dollar pluss opsjoner på 5,1 miliioner aksjer.

Med en innløsningspris på et par kroner betyr det opp mot en milliard kroner, melder Dagens Næringsliv.

Forutsetningen er at NuVison har plassert ut 12.000 av Tandbergs studioer innen juni 1999 og samtidig skaffet seg tellerskrittbidrag fra AT&T på 11 millioner kroner.

Blir teleoperatør
Tandbergs egen børsverdi er etter at nyheten ble kjent på 1,5 milliarder kroner. NuVision leier ut studioer inkludert tellerskritt.

Tandberg er med andre ord i ferd med å bli en teleoperatør i USA.

Annonse