Hopp til navigasjon Hopp til innhold

4-5 milliarder på satellitt

TELEGRAM: Telenor skal de nærmeste årene bruke hele 4-5 milliarder kroner på sine satellitt-tjenester. Selskapet mener at inntektspotensialet innen satelittbasert kringkasting, telefoni og datakommunikasjon fremdes er meget godt.

Deskill
Det er fremdeles mye risiko og store investeringer forbundet med Telenors satellittsatsing, melder Aftenposten.

Satellittenes levetid er imidlertid på vei oppover og man regner i dag med 12 til 14 års driftsstid. Dette vil si at selskapet vil kunne ha inntekter på Thor II, sendt opp i år, og Thor III, planlagt utskutt i mai neste år, til lenge etter år 2010.

Men investeringene er imidlertid så store at det blir ikke skikkelig fokus på det rent forretningsmessige før helt mot slutten av 90-årene.

To milliarder per stykk
Anslagsvis krever hver satellitt investeringer på 1,5 til 2 milliarder kroner, og man arbeider allerede me planene for en fjerde satellitt.

Telenor Satellite Services går imidlertid med overskudd allerede i dag, Et 70- talls TV- og radiostasjoner distribueres i dag via Telenors satellitter, i tillegg til at selskapet formidler store mengder datatrafikk.
Stikkord: Mobil