Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Virus-bombe mot Yahoo!

STOCKHOLM: På lik linje med andre terroristgrupper truer nå en hacker-organisasjon med utpressing og virusbomber for å få frigitt en fengslet kamerat.

– Alle som i løpet av den siste måneden har besøkt Yahoo og brukt deres søkemotor, har fått overført et virus med en logisk ”bombe” til sine maskiner. ”Bomben” vil bli aktivert 1. Juledag 1998, om ikke Ken Mitnick settes fri, lød en melding hos Yahoo! nylig.

Det viste seg at det var Hacker-gruppen Pants/Hagis (Hagis betyr «Hackers Against Geeks In Snowsuits»…), som klarte å legge inn virusalarmen på Yahoos sider. Meldingen var tilgjengelig for leserne i noen minutter, før Yahoo’s teknikere fikk ryddet opp.

Vil frigi kjent hacker
Robert Mitnick, er en av verdens mest kjente ”crackere”. Han sitter fengslet for forsøk på databasert svindel for flere millioner. Han ble tatt i februar 1995 av et team ledet av den kjente sikkerhetseksperten, Tsutomu Shimomura.

Ingen tilgjengelig «fix»
– Viruset kan ikke stoppes av ”vanlige dødlige mennesker”, men bare av et ”antidote” program (virus-fix) som vil bli offentliggjort når Mitnick slippes fri. Når dette skjer vil de amerikanske myndighetene bli varselt om hvor antidoteprogrammet finnes, var opplysningen fra Pants/Hagis.

Mail-storm
Da den uvedkommende meldingen ble oppdaget, tok Yahoo! straks affære. Derfor ble den bare liggende i 10 – 15 minutter. Men selv på denne korte tiden ble den sett av flere tusen besøkende, noe som resulterte i en storm av e-mail og telefoner til Yahoo!.

Yahoo! er en av de mest brukte sidene på Internett. Bare i oktober hadde tjenesten over 17 millioner besøkende.