Annonse


Verdens dyreste telekabel

Avtalen ble undertegnet i Wuhan i Kina torsdag. Både kinesiske og taiwanske teleselskap står bak prosjektet, der 2.600 mil med optisk fiberkabel skal strekkes mellom Kina og USA. Prisen blir på omlag 8 milliarder kroner. Forbindelsen skal være klar til bruk på slutten av 1999.

Vokser enormt
Selskapene melder at behovet for telekommunikasjon mellom landene langs Stillehavet stadig øker. Kina alene har økt kapasiteten for telefoni med over 200 prosent de to siste årene.

Nettverket vil ha ni «stasjoner». Ved siden av de på USAs vestkyst vil det være landstasjoner i Sør-Korea, Japan, Kina og Taiwan.

Nettverk
De 14 selskapene bak kabelen er amerikanske AT&T, MCI, Sprint, Teleglobe og SBC Communications. De asiatiske selskapene er taiwanske Chunghwa Telecom, japanske NTT og KDD, China Telecom, Singapore Telecom, Korea Telecom, Hong Kong Telecom, Telekom Malaysia og australske Telestra.

Hver av partnere skal ha en lik eierandel. Leverandør av utstyret vil være Alcatel France, Japans KDD og NEC sammen med amerikanske Tyco.

Annonse


Annonse


Annonse