Annonse


Norsk flatskjerm til USA?

Det er Finansavisen som melder dette idag fredag 12. desember.

PolyDisplay benytter en teknikk for å lage flatskjermer som kalles EASL. Disse skjermene er gjerrige på strøm, noe som er en stor fordel ved bærbare datamaskiner. De viser, i motsetning til dagens flatskjermer, skjermbildet når strømmen er av. For dem som jobber mye bærbart i hagen om sommeren, er det greit å vite at skjermen bare blir bedre av sollys.

Forsvarskontrakt
Årsaken til at Thor Kamfjord og PolyDisplay har kommet i snakk med amerikanerne, skal være det norske forsvarets planlagte kjøp av jagerfly. Som det har vært omtalt i Telecom Revy og Dagens Telecom tidligere, er det tildels enorme tilbakekjøpsavtaler forbundet med leveranser av jagerne. Dette ble i våre publikasjoner omtalt som en gyllen anledning for norske teknologiselskaper til å få innpass på nye markeder.

Til Pentagon
Innpass ser det altså ut til at PolyDisplay har fått, og finansavisen spekulerer i kontrakter med en ramme på tre milliarder kroner. I tillegg til dette, erfarer Finansavisen at PolyDisplays leder Thor Kamfjord skal til Pentagon i februar for å vise hva han kan til de virkelige toppene i det amerikanske forsaret.

Annonse


Børsnotering
PolyDisplay skal børsnoteres. Meglerhusene Norden Fondsmegling og Christiania Markets arbeider i disse dager med å få inn 100 millioner kroner til bedriften som i dag verdsettes til en halv milliard.

Resultatene er ikke de helt store foreløpig, minus fem millioner og en omsetning på 10-11 milioner kroner. Sammenfallet i tid av nyheten om samtaler med Pentagon, tremilliarder-avtale med Lockheed Martin og emisjonen, er neppe tilfeldig.

Annonse


Annonse


Annonse