Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


NetSystem valgte Nortel

Foto: Jørgen berner RossKonseptet til NetSystem International AS er tilsynelatende enkelt: NetSystems vil gi kundene et eget SIM-kort i mobiltelefonene, slik at brukerne vil kunne benytte sine mobiltelefoner over hele Europa.

Telefonen velger selv automatisk det lokale nettet med den beste dekningen – hvor enn brukeren er. Selskapet har også planer om å ekspandere innen tale og data på faste nett gjennom allianser med eksisterende og nye tilbydere.

Nortels teknologi
Nortel skal utvikle og levere teknologien som skal gjøre NetSystem i stand til å tilby disse tele-tjenestene. Det handler om DMS-100 faste og mobile svitsj-plattformer og Intelligent Networks service portefølje, Service Builder.

Småbedrift-markedet
– Vi planlegger å bli den foretrukne operatør for små- og mellomstore bedrifter over hele Europa fordi vi kombinerer stor geografisk dekning med tilgang til avanserte tjenester, sier Trygve Tamburstuen.

Annonse


– Ved å koble oss opp mot lokale GSM-operatører, blir vi i stand til å forenkle den nåværende, kompliserte strukturen med et mylder av pan-Europeiske tariffer og roaming-avtaler som møter brukerne. Likeledes vil vi kunne gi dem tilgang til optimale mobile tjenester uavhengig av hvor de er, sier han.

Enkel plattform
– Nortel-nettverket blir det ”intelligente limet” som gjør det mulig å levere konsistente og avanserte tjenester til våre kunder. Samtidig gir det oss en enkel integrert plattform når vi skal bevege oss inn på områder som f.eks. høy-hastighets data-tilgang, sier Tamburstuen.

Norsk selskap
NetSystem har sin base i Oslo. Selskapets grunnlegger, Trygve Tamburstuen, har tidligere vært med på å starte såvel den norske GSM-operatøren NetCom som den internasjonale telemegleren NetNet.

NetSystem International vil starte kommersiell drift i annet halvår 1998 i Finland, Sverige, Danmark og Norge. Antall ansatte vil da være omlag 200.

Annonse


Annonse


Annonse