Annonse


Hackerbløff hos Yahoo?

– Vi ser på dette som en såkalt ”hoaks”. Det høres rett og slett for fantastisk ut, men vi har allikevel hatt folk igang i omlag ett døgn for å prøve å kartlegge situasjonen. Slike trusler bør tas alvorlig. Kommer vi frem med konkret informasjon, vil vi selvfølgelig informere verden om dette, sier adm. direktør Tom Christiansen i Norman Data Defence til Dagens Telecom.

Trusler
Nylig brøt hackergrupperingen Pants/Hagis seg inn på Yahoos sider. De la ut en melding om at alle som har vært innom sidene vil få sine maskiner virus-bombet dersom ikke den kjente hackeren Robert Mitnick blir frigitt fra fengselet.

Bløff
– Vi har ikke tidligere hatt virus, og det finnes heller ingen virus på noen av våre sider i dag, understreker Diana Hunt i Yahoo!.

Flere andre utenforstående viruseksperter som Dagens Telecom har snakket med, tror heller ikke det er noe å frykte ved å besøke Yahoo’s sider og søkemotorer.

Annonse
Kjent gruppering
Lederen av Anti-Virus Lab, ved National Computer Security Association, Jonathan Wheat, sier at det rent teoretisk er mulig å inplantere eksplosive virus gjennom Internett, men han er sterkt i tvil om at denne gruppen hackere, som ekspertene kjenner fra før, er villige til å gjøre alvor av sine trusler.

Guttunger med pubertetsproblemer?
Om denne ”bombetrusselen” er mer enn bare en trussel, så står Internett overfor sitt største problem frem til i dag. Hacker-gruppen Pants/Hagis har (heldigvis) en litt for ambisiøs målsetting til helt å bli tatt på alvor.

Trolig er det bare ”rampestreker” utført av intelligente, men hormonielt forstyrrede tenåringer. Andre av deres uttalelser i saken kan vitne om dette.

«Verdensherredømme»
På sidene til ”www.haced.net” skriver hacker-grupperingen følgende om seg selv og sitt siste ”hack”:

«Om man ikke er sikker på at Mitnick blir løslatt, bør man ta ut alle sine penger i banker og finansinstitusjoner, for en av ”bombens” mange funksjoner er at den vil aksellerere CPU-klokken til etter år 2000, og skape kaos. Vi har kontroll over alle verdens datamaskiner, og vi eier alt og alle, og ingen er trygge. Vårt mål er verdensherredømme»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse