Annonse


Hackerbløff hos Yahoo?

– Vi ser på dette som en såkalt ”hoaks”. Det høres rett og slett for fantastisk ut, men vi har allikevel hatt folk igang i omlag ett døgn for å prøve å kartlegge situasjonen. Slike trusler bør tas alvorlig. Kommer vi frem med konkret informasjon, vil vi selvfølgelig informere verden om dette, sier adm. direktør Tom Christiansen i Norman Data Defence til Dagens Telecom.

Trusler
Nylig brøt hackergrupperingen Pants/Hagis seg inn på Yahoos sider. De la ut en melding om at alle som har vært innom sidene vil få sine maskiner virus-bombet dersom ikke den kjente hackeren Robert Mitnick blir frigitt fra fengselet.

Bløff
– Vi har ikke tidligere hatt virus, og det finnes heller ingen virus på noen av våre sider i dag, understreker Diana Hunt i Yahoo!.

Flere andre utenforstående viruseksperter som Dagens Telecom har snakket med, tror heller ikke det er noe å frykte ved å besøke Yahoo’s sider og søkemotorer.

Annonse


Kjent gruppering
Lederen av Anti-Virus Lab, ved National Computer Security Association, Jonathan Wheat, sier at det rent teoretisk er mulig å inplantere eksplosive virus gjennom Internett, men han er sterkt i tvil om at denne gruppen hackere, som ekspertene kjenner fra før, er villige til å gjøre alvor av sine trusler.

Guttunger med pubertetsproblemer?
Om denne ”bombetrusselen” er mer enn bare en trussel, så står Internett overfor sitt største problem frem til i dag. Hacker-gruppen Pants/Hagis har (heldigvis) en litt for ambisiøs målsetting til helt å bli tatt på alvor.

Trolig er det bare ”rampestreker” utført av intelligente, men hormonielt forstyrrede tenåringer. Andre av deres uttalelser i saken kan vitne om dette.

«Verdensherredømme»
På sidene til ”www.haced.net” skriver hacker-grupperingen følgende om seg selv og sitt siste ”hack”:

«Om man ikke er sikker på at Mitnick blir løslatt, bør man ta ut alle sine penger i banker og finansinstitusjoner, for en av ”bombens” mange funksjoner er at den vil aksellerere CPU-klokken til etter år 2000, og skape kaos. Vi har kontroll over alle verdens datamaskiner, og vi eier alt og alle, og ingen er trygge. Vårt mål er verdensherredømme»

Annonse