Annonse


Dom mot Microsoft

Torsdag falt dommen som skaper nye problemer for Microsoft i deres kamp med Netscape om nettleser-markedet. Dommeren Thomas Penfield Jackson brukte en knapp uke på å ta den foreløpige avgjørelsen. Dommer Jackson grunngir dommen med at sannsynligheten for at Microsoft skal få nettleser-monopol er for høy.

Frist 31. mai
Jackson støttet ikke justisdepartementets krav om 7 millioner kroner i dagbøter til Microsoft. Han har imidlertid beordret ytterligere etterforskning av saken, med frist til 31. mai. Deretter skal retten ta sin endelige avgjørelse.

Et tilbud de ikke kan avslå
På en pressekonferanse torsdag kveld roste assisterende sjefsanklager Joel Klein beslutningen fra dommer Jackson. Klein sa at ingen forbrukere burde bli nektet å bruke den nettleseren de ønsket fordi Microsoft hadde gitt PC-produsentene et tilbud de ikke kunne avslå.

Hjerneskadet Windows 98
Avgjørelsen stikker kjepper i hjulene for Microsofts planer om å lansere Windows 98 i andre kvartal 98. Noen tror at Microsoft vil lage en ”hjernesskadet” versjon av Windows 98 uten nettleseren, men da forsvinner også et av de viktigste salgsargumentene for oppgraderingen.

Annonse


Annonse


Annonse