jasmine

Annonse


Velduftende database?

jasmineJasmine er en ren objektorientert, eller universell database som også håndterer bilder, video, lyd, animasjoner og tredimensjonale romdata (spatial) som ikke kan lagres i radene og kolonnene i vanlige relasjonelle databaser.

Modent marked?
Computer Associates omtalte Jasmine første gang for to år siden. Lanseringen er utsatt gang på gang.

I løpet av denne tiden, har markedet muligens modnet. Hittil har nemlig markedet vist lunken interesse for objektteknologien, noe konkurrentene Informix, Sybase og Oracle smertelig har fått erfare. Også IBM har lansert en universell database.

Telekommunikasjon
CA markedsfører Jasmine som en objektorientert plattform. Databasen kan levere multimedia-data til Internett, ivareta elektronisk handel, og betjene klient/tjener-applikasjoner innen forsikring, helsevesen, finans og telekommunikasjon.

Annonse


CA Norway har forlengst startet Jasmine-prosjekter sammen med Taskon og New Media Science.

Multimedia direkte
CA og Fujitsu har oppgitt sin plan om å lage en hybrid mellom en relasjons- og en objektdatabase. Jasmine jobber i stedet via gateways og separate objektservere, og kommuniserer mellom de to teknologiene ved hjelp av linker. Men Jasmin kan håndtere multimedie-objekter direkte, uten først å måtte manipulere dem som i Oracle8 og Informix Universal Server.

Støtter det meste
Jasmine støtter relasjonelle databaser som OpenIngres, Oracle, Informix, SQL Server og DB2. Jasmine blir også datalager for CAs nettverksadministrasjonssystem Unicenter TNG. Jasmine kjører under Unix- eller Windows NT, med klienter i Windows 95 eller NT.

Annonse


Annonse


Annonse