Annonse


«Personsøker» for bilen

Motorola lanserer nå en «personsøker» for biler. I utgangspunktet virker den som en vanlig personsøker, men den kan programmeres til forskjellige oppdrag, som for eksempel åpne dørene på bilen, tute i hornet, starte motoren, blinke med lysene eller sette på varmeapparatet, melder selskapet.

Nytte for finans- og bilbransjen
Finansieringsselskaper har vist interesse for «personsøkeren», melder Motorola. De mener den kan være en hjelp for å få dårlige betalere til å gjøre opp for seg. De forestiller seg muligheten for å stoppe bilmotoren dersom avdragene uteblir.

Også andre deler av bilbransjen kan ha nytte av fjernstyringen. Selskaper som driver bilutleie opplever ofte at kundene legger igjen nøklene på førersetet før det smekker bildøra i lås etter seg. Nå blir det smertefritt å åpne dørene.

Hjelp for den lett distré
Glemmer du hvor du har satt igjen bilen utenfor kjøpesenteret, kan du nå slippe lett unna ved å sende beskjed til bilen om å blinke litt med lysene…

Prisen for nyskapningen ventes å bli litt høyere enn for en vanlig personsøker.

Annonse


Annonse


Annonse