Annonse


Mobilsalget til værs igjen

Til og med oktober er det solgt til sammen 644.000 mobiltelefoner. Dette fordeler seg med 5700 solgte NMT 450-telefoner, 43.000 solgte NMT 900 telefoner og hele 595.000 GSM mobiltelefoner.

Ikke overrasket
I bransjen er de ikke lenger overrasket over tallene.
– På en måte er vi nå vant til at salget av mobiltelefoner er langt høyere enn forventet, dette er tredje året på rad, sier informasjonssjef Erik Andersen i ElektronikkForbundet til Dagens Telecom.

Gode tider
Årsakene til at salget sprenger alle prognoser for tredje året på rad er flere.

Først og fremst gjør subsidieringsordningene at inngangsbilletten er lav.
Kostnaden ved å anskaffe en mobiltelefon med abonnement er dermed liten og terskelen for å faktisk kjøpe en telefon eller telefon nummer to er lav. At det i etterkant går opp for folk at det faktisk koster å bruke telefonen også, er en annen sak.

Annonse


– En annen forklaring er generelt god økonomi blant folk. Pengene sitter nok løsere nå enn tidligere, sier Erik Andersen.

Velkjent mønster
Samtidig følger salget et velkjent mønster. Det er unge mennesker og middelaldrene som kjøper mobiltelefon. Og stadig flere har to eller flere telefoner i en husstand.

– Men det vi også ser er at eldre mennesker nå har begynt å kjøpe seg en mobiltelefon. For mange har dette med sikkerhet å gjøre, sier Andersen.

NMT eller GSM
Fordelingen mellom solgte GSM og NMT-telefoner er som forventet.
– De som trenger den dekningen NMT 450 eller NMT 900 gir, er ikke redde for å kjøpe telefoner til disse systemene. Signaler fra Telenor Mobil tyder jo også på at de vil drive NMT-nettene lenger inn i neste hundreår enn hva de har hevdet tidligere, sier Andersen.

Annonse


Annonse


Annonse