Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alcatel-avtale på 54 mill

OSLO: Alcatel og Forsvaret har inngått en avtale om utvikling av nye kommunikasjonsløsninger. Avtalen har en samlet verdi på om lag 54 millioner kroner. Leveransene skal avsluttes innen mars i år 2000.

– Avtalen vil gi oss kompetanse og muligheter til senere å gå inn på internasjonale markeder med løsningene, sier kundeansvarlig Ragnar Skjærstad i Alcatel Telecom Norway.

ATM til feltbruk
Avtalen består av tre kontrakter som omfatter utvikling av en bredbånds telefonsentral for feltbruk (ATM), aksess for en multiradio (MRR) for radio-, tele- og datakommunikasjon, samt utstyr for kryptering og nettkontroll (KNM).

ATM (Asynchronous Transfer Mode) er en teknologi som er svært godt egnet for ekstremt kapasitetskrevende datakommunikasjon. Feltversjonen får en overføringskapasitet på 155 Mb/s, melder nyhetsbyrået Newswire.

Statsstøtte
Statens nærings- og distriktsutviklingsfond støtter deler av avtalen gjennom en offentlig utviklingskontrakt.
Stikkord: Mobil