Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Visma selger ut lønnssystem

OSLO: Programvarehuset Visma har inngått en avtale med det svenske selskapet Toppløne-service om salg av datterselskapet Carat Dataproduksjon. Toppløne-servise har frem til i dag vært forhandler av Carat produkter.

I Visma-gruppen har Carat Dataproduksjon vært ansvarlig for lønns- og personalsystemet Carat.

I Norge har Visma også Multisoft lønn og det Windows-baserte systemet Origo lønn som er utviklet av micro80. Årsaken til at Visma nå selger Carat Dataproduksjon er at selskapet mener de har for mange systemer som dekker samme område.

Mangler moderne plattform
I Sverige har Visma et stort lønns og personalsystem under utvikling. Carat er ikke basert på den moderne teknologiske plattformen Visma vil bruke på sine nye produkter.

Kunderelasjonene
I forbindelse med salget av Carat Dataproduksjon vil seks ansatte gå over til Toppløne-service. For å ivareta viktige kunderelasjoner vil Visma inngå et strategisk samarbeide med Toppløne-service, og i enkelte tilfeller fungere som forhandler av Carat.

Selskapet vil også bli forhandler for Vismas system Payroll&Personnel som er under utvikling.

Vil bli en av Sveriges største
Toppløne-service har med overtagelsen av Carat Dataproduksjon en målsetning om å bli en av Sveriges største leverandører av lønnssystemer til bedrifter med fra 50 til over 1000 ansatte.