Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Telenor Bedrift-sjef

OSLO: Visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas (bildet) går fra 9. desember inn som leder av Telenor Bedrift etter Daniel Johannesson. Dette skjer dagen etter at Finansavisen prøvde å ansette tidligere SMG-sjef Terje Christoffersen i samme jobb.

Baksaas, Jan Fredrik
Dagens styreformann, visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas, går nå inn som leder av Telenor Bedrift. Dette er en stilling han allerede har hatt en gang tidligere, før han i 1994 ble kom inn i konsernledelsen.

Hermansen blir styreformann
Ny styreformann blir Tormod Hermansen. Jon Fredrik Baksaas fortsetter som visekonsernsjef med hovedansvar for Telenors virksomhet i det norske markedet.

Nåværende leder av Telenor Bedrift, Daniel Johannesson, slutter for å gå over i ny stilling som generaldirektør for Statens Järnvägar i Sverige.

Sterkere tilknytning til konsern
– Vi ønsker å knytte Telenor Bedrift, som er vårt viktigste og største forretningsområde, sterkere til konsernledelsen i Telenor. Samtidig sikrer vi kontinuiteten i selskapets ledelse og utvikling, sier Baksaas i en kommentar.

Frem og tilbake
Jon Fredrik Baksaas (43) kom til TBK i 1989 der han var økonomidirektør og senere viseadm. og adm. direktør.

I 1994 kom han med i konsernledelsen i Telenor med ansvar for økonomi og finans. Sist sommer ble han visekonsernsjef med ansvar for Telenors operative virksomhet i Norge.

Baksaas har også yrkeserfaring fra Det norske Veritas, Stolt Nielsen Seaway og Aker.

Stikkord: Mobil