Ramqvist, Lars

Annonse


Jakter på ny Ericsson-sjef

Ramqvist, LarsEricsson holder sin generalforsamling i slutten av mars. Før da bør en etterfølger være plukket ut. De to heteste navnene er Ericssons ansvarlige for det amerikanske markedet Bo Hedfors og Anders Igel, som leder Ericsson Infocom, skriver svenske Dagens Industri.

Igel var sett på som en kronprins i Ericsson, men dette skal ikke lenger være like selvfølgelig.

Fortsatt vekst
Men siden konsernet er blitt Sveriges største foretak på børsen og har et salg som tilsvarer 15 prosent av landets eksport, og har en forventet vekst på 30 prosent årlig, så er det flere som mener at det er nødvendig med kandidater som kjenner det amerikanske markedet, heter det i den svenske næringsavisen.

Cisco og Bay
Stadig oftere dukker Ciscos administrerende direktør Chambers, og Bay Networks nye leder David House, som har sin bakgrunn fra Intel, opp i diskusjonene.

Konsernet vokser raskt, men er samtidig inne i en omstillingsprosess. Nylig ble det kjent at omlag 10.000 ansatte må regne med å miste arbeidet.

Annonse