Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Adolfsen på julehandel

OSLO: Merkantildata og konsernsjef Tom Adolfsen (bildet) har inngått intensjonsavtaler om overtagelse av det danske selskapet FDC og svenske Nocom. Oppgjøret skjer med Merkantildata-aksjer for 75 millioner kroner.

Arkiv
FDC (Fibre-Optic Communication) kjøpes for 22,3 millioner kroner, og vederlaget for Nocom er avtalt til 52,7 millioner kroner.

Styrker kommunikasjon
Begge de to oppkjøpskandidatene skal koordineres med Merkantildatas kommunikasjonsvirksomhet som er samlet i datterselskapet Upnet. Svenske Nocom eier norske Nocom som også omfattes av oppkjøpsavtalen.

Fusjonsplanene skal fremlegges i Merkantildatas styre i løpet av desember, og overtakelsen skjer fra 1. januar 1998.

Omsetning på 185 millioner
FDC forventes å omsette for 185 millioner kroner, med et resultat på mellom ni og elleve millioner kroner til neste år. Tallene for Nocom forventes å bli henholdsvis 63,8 millioner kroner og mellom fire og fem millioner kroner.