Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kommunene «tenner på» Web-sak

STRAUME: To kommuner har foreløpig inngått avtale om kjøp av Web-sak, det første norske saksbehandlersystemet for internett. Meland og Jondal blir de to første kommunene som tar i bruk saksbehandlingsverktøyet Web-sak.

Avtalen med Meland kommune ble undertegnet torsdag. Den omfatter levering av grunnversjonen av Web-sak og 40 klientlisenser.

Totalleveranse
– Avtalen en verdi på 1,6 millioner kroner inkludert levering av maskinvare, nettverk, økonomisystem og generell programvare, sier daglig leder Conrad Hansen i utviklingsfirmaet Acos.

Avtalen med Jondal kommune omfatter 20 klientlisenser, og har en verdi på 800.000 kroner, i følge Hansen.

ACOS
Acos har seks ansatte. Kommunemarkedets interesse for Web-sak har ført firmaet ut på leting etter ytterligere 4 – 5 medarbeidere.

Bak Acos AS står grunderen Conrad Hansen. Med sitt egenutviklede unixbaserte regnskapssystem for bedrifter og kommuner var han og Acos en sterk, lokal konkurrent til Norsk Data og Kommunedata Vestlandet på 1980-tallet.

Kongshaug står bak
Acos ble solgt til Allianse i 1990, og gikk senere inn i Telenor. Hansen kjøpte firmaet tilbake fra Telenor i vår.

Bjørn Kongshaug, kjent fra Tromsøfirmaet DataConsult, er en av de største aksjonærene i firmaet som har en aksjekapital på 1,5 millioner kroner.

Annonse