Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera-avtale til 45 millioner

BERGEN: Nera og adm. direktør Asbjørn Birkeland (bildet) har inngått avtale med det amerikanske telekommunikasjonsselskapet Qualcomm. Selskapene samrabeider nå om å levere utstyr til den chilenske teleoperatøren Chilesat PCS.

Birkeland, Asbjørn ny
Avtalen som er inngått mellom Nera og Qualcomm omfatter radiolinjeutstyr for bygging av et mobiltelefoninett i Chile.

Avtalen har en verdi på 45 millioner kroner.

En del av utstyret skal produseres i Neras fabrikker i Bergen og Luton. Resten skal Innova, Neras amerikanske samarbeidspartner, stå for. Leveransen skal være fullført i løpet av neste år.

Sør-Amerika
Neras ledelse anslår at selskapet i år vil få en total ordretilgang i Sør-Amerika på rundt 450 millioner kroner. Det utgjør en økning på nærmere 400 millioner på to år.

Qualcomm
Qualcomm er best kjent for sin deltakelse i utviklingen av GlobalStar lavbanesatellittsystem.

Utvikling, produksjon og lisensiering av digital, trådløs kommunikasjonsteknologi er de viktigste aktivitetene til Qualcomm. Selskapet har hovedkontor i San Diego.

Partner
– Qualcomm er en meget interessant partner for Nera, sier regiondirektør Arnfinn Tveit.

De to selskapene drøfter nå muligheten for å utvide avtalen. De vurderer en generell rammeavtale som omfatter leveranser også i andre områder der det amerikanske telekommunikasjonsselskapet har aktiviteter. En slik avtale kan komme til å inkludere også andre typer produkter.
Stikkord: Mobil