Annonse


Mobiltelefonen overtar

Skandinavia viser veien, melder investeringsbanken Salomon Brothers når den legger opp fremtidsperspektivet for teleoperatører og mobilmarkedet i en fersk rapport. Banken mener at det er fire grunner til at mobiltettheten i Europa vil bli like høy som i Skandinavia.

Utvikling
De fire vilkårene som skal forklare en økning er: Avregulering og liberalisering av markedet, nye lisenser og nye operatører vil presse prisene, økt tilgjengelighet og ny teknologi som vil knytte sammen fast og trådløs telefoni.

Lave priser gir overskudd
De lave prisene er grunnen til at mobiltelefoni er så utbredt i Skandinavia, mener banken. I følge rapporten ligger prisen for å snakke et minutt i telefonen 20-30 prosent under gjennomsnittet. Men prisen skal synke enda mer om rapporten får rett, i år 2005 hevdes det at prisen for mobilbruk på det europeiske markedet vil ligge 70 til 80 prosent under dagens prisnivå. Men dette vil igjen føre til at telefonene brukes mer, så inntektene for teleoperatørene vil likevel øke.

Annonse


Annonse


Annonse