Annonse


Lokaltelefoni blir dyrere

– Danmark er ikke noe unntak. Her er prisen for lokale samtaler steget i perioden fra 1992 til nå. Bare i Storbritannia og i USA har den økte konkurransen resultert i lavere lokaltakster, skriver den danske næringsavisen Børsen.

Billigere samtaler til utlandet
– De nye selskapene vil i hovedsak konkurrere om markedet for samtaler over lengre distanser og til utlandet, sier en analytiker fra telefonselskapenes globale organisasjon, International Telecommunications Union i Sveits.

– Jo hardere konkurranse, jo mer stiger prisen for å ringe lokalt, skriver Wall Street Journal.
Økte priser har ført til demonstrasjoner. I Buenos Aires gikk flere tusen i demonstrasjonstog etter at den argentinske regjering økte taksten for lokalsamtaler med 40 prosent. I Portugal stiger lokaltaksten 10 prosent neste år. Tyskland og Frankrike ble nylig refset for sitt prisnivå på lokalsamtaler av dataguruen Nicholas Negroponte, som mente at prisnivået gjorde en fornuftig utnyttelse av Internett vanskelig.

Annonse


Annonse


Annonse