Annonse


Norge heldigitalt

– At vi blir de siste til å få en digital sentral er vel lite å gjøre noe vesen av, men vi kan kanskje være blant de første neste gang det skal skiftes, sa Flekkefjords ordfører Sigmund Kroslid, da han trykket på startknappen. Dermed ble 46 abonnenter i Kvanvik i Flekkefjord knyttet til en moderne digital sentral.

Markering
Seremonien ble fulgt fra Telenorkonsernets nye kundesenter i Oslo av samferdselsminister Odd Einar Dørum, konsernsjef Tormod Hermansen, styreformann i Telenor Arnfinn Hofstad og visekonsernsjef Ole Petter Håkonsen blant andre. Markeringen i Kvanvik ble overført internt over Telenors eget TV-nettverk.

60 000 privatkunder
Nå er hele telenettet i landet digitalisert. Det innebærer at hver eneste sentral er erstattet av en avansert datamaskin.17 prosent av sluttbrukerne har installert ISDN og har dermed digital tilgang til selve telenettet. Til nå er det solgt over 60.000 ISDN-abonnement til privatkunder i Norge.

Den første digitale linja ble satt opp mellom Oslo og Kolbotn i november 1966. Men den første digitale sentralen ble først satt i drift i Trondheim i 1986.

Annonse


Annonse


Annonse