Arkiv

Annonse


Spenner bein for NetCom

Arkiv– Telenor hevder at de har utbetalt 15 millioner kroner for mye til oss og krever nå pengene tilbake. Telenor burde oppdaget dette, vi synes det er et urimelig krav og vil bestride det, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum til Dagens Telecom.

Neppe overskudd
Kravet fra Telenor Nett og den sterke veksten av nye abonnenter gjør at NetCom kan risikere røde tall i fjerde kvartal.

– Den sterke abonnementsveksten fører til at vi må betale mer i provisjoner til forhandlerne. Vi har allerede sagt at resultatet for fjerde kvartal ville bli lavere enn for tredje, men med kravet fra Telenor ser det ut til at vi ikke oppnår overskudd, sier Bjørkum.

Lave priser ingen krise
NetCom vil uansett sette ned sine ringepriser fra nyåret, men det er ikke avgjort hvor mye eller nøyaktig hvilken dato dette skal skje.

Annonse


– Noen analytikere har fryktet at prisreduksjoner vil slå bena under NetCom. Dette er ikke riktig. Vi har regnet ut at en prisreduksjon i tråd med Telenor Mobils nye takster fra nyttår ville gitt NetCom 7 millioner mindre i resultat for tredje kvartal i år, sier Bjørkum.

Klart til uken
– NetCom har allerede bestemt en del av de nye prisene i forbindelse med 1998-budsjettet, og prislistene blir ferdig behandlet i løpet av neste uke. Når prisene blir offentliggjort er enda ikke bestemt, sier Bjørkum til Dagens Telecom.

Annonse